Gaaf voor Kinderen

Wie heeft er op mijn kaart gepoept?!

Op de dvd van Mees Kees zag ik al een voorstukje van de film Zambezia. Ik lag in een deuk om de zin ‘wie heeft er op mijn kaart gepoept’. Dus, die film wilde ik zeker zien. Dat lukte helaas niet in de bioscoop, al was het een groot succes en de populairste familiefilm in de afgelopen voorjaarsvakantie.

Gelukkig is Zambezia, een kleurrijk 3D-avontuur, nu uit op dvd. In de dvd-hoes vind ik 3D-brilletjes. Geinig. We zetten die kartonnen 3D-brilletjes op omdat wij geen 3D-tv hebben, maar er op de dvd wel een anaglyphic 3D versie staat, zodat wij Zambezia wel helemaal in 3D kunnen zien.

De film gaat over valk Kai die zijn leven maar saai vindt. Als hij van vreemdelingen hoort over Zambezia, een stad vol vogels, is hij vastbesloten: daar wil hij naartoe! Kai gaat, tegen de wil van zijn strenge vader, op avontuur naar de vogelstad en weet een baantje te bemachtigen als beveiliger. Hij beschermt de vogels tegen allerlei gespuis, zoals Budzo, een ei-etende leguaan... Een ding is zeker: zijn leven is lang niet saai meer! Ik krijg tijdens de film de slappe lach als ik de zin ‘wie heeft er op mijn kaart gepoept’ langskomt… wil je dit zinnetje ook alvast horen? Bekijk dan de korte trailer op YouTube.