Gaaf voor Kinderen

André Kuipers lanceert voorstelling André het astronautje

De repetities van het muzikale ruimte-avontuur André het astronautje zijn gestart. De voorstelling is gebaseerd op het boek dat André Kuipers schreef tijdens zijn tweede ruimtevlucht. Claudia de Breij schreef de liedjes. De voorstelling wordt gemaakt voor alle ruimtereizigers vanaf 3 jaar.

“Voor kinderen is de voorstelling niet alleen een bijzondere ruimtereis om naar te kijken, ze leren óók hoe leuk wetenschap en techniek zijn!”, aldus André Kuipers. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat wanneer kinderen voor hun achtste levensjaar met techniek kennismaken, ze op latere leeftijd daar ook ontvankelijker voor zijn, wat gunstig is voor zowel hun eigen toekomst als de maatschappij.

Eerste boek ter wereld dat in de ruimte is geschreven

Astronaut André Kuipers is de enige Nederlander die maar liefst twee keer in de ruimte is geweest. Veel kinderen zijn nieuwsgierig naar de ruimte en daarom bedacht André voor zijn eigen kinderen het ruimte-avontuur André het astronautje dat hij via de beeldverbinding uit het ruimtestation aan hen vertelde. Bij terugkomst besloot hij hiervan een kinderboek maken. Het is het eerste boek ter wereld dat in de ruimte is geschreven. Inmiddels is er ook een tweede deel: André het astronautje gaat naar Mars. De voorstelling André het astronautje is een theaterbewerking van die twee boeken. Klik voor meer informatie over André het astronautje op www.astronautje.nl.