Gaaf voor Kinderen

Verwonderaars bij Wardo Wonder

Op tv vinden wij Wardo Wonder, van Wonder School, bijzondere trucs uithalen. Dát willen wij wel eens in het echt zien! Dat kan dus bij de Wonder School LIVE, een tour langs theaters.
“Een voorstelling zoals Wonder School LIVE is uniek in Nederland” zegt producent Michael van Hoorne (gaaf weetje: hij speelt in Rapunzel de hilarisch rol van Titus). “Uniek omdat het niet zomaar een goochelshow is maar een voorstelling met een verhaal met veel magie, swingende liedjes en interactie met het publiek. Een voorstelling waar je met de hele familie naar toe kan gaan. Jong en oud zal zich vermaken”. Wij gingen dus naar deze familievoorstelling kijken en reken maar dat we enthousiast zijn.
Truc met ei
In het theater in Beverwijk zien wij in de lobby al de hartendame staan, in een prachtige glitterjurk. Natuurlijk gaan wij op de foto en zij vertelt dat we op een papiertje mogen schrijven wat Wardo straks uit de koffer moet toveren. Pien noteert ‘hond’, Mees schrijft ‘eenhoorn’ en Vlin wil het niet vertellen. De zaal is helaas maar half gevuld met verwonderaars (wellicht door de vakantieperiode), maar Wardo Wonder is even enthousiast. Walli het wonderkonijn komt hem helpen om de gouden googelstok te behalen met het examen. Hiervoor moet Wardo met alle verwonderaars in de zaal zeven opdrachten doen binnen een uur. Er zitten wonderlijke illusies bij. Zo snappen wij niets van de truc ‘verplaatsen’ waarbij oneindig veel flessen op een tafeltje komen te staan. De eerste truc ‘veranderen’ legt Wardo trouwens uit. Nu weten wij dus hoe je een zakdoekje kunt veranderen in een ei!

Zeven V’s
De zeven opdrachten beginnen allemaal met een V: veranderen, verwisselen, verplaatsen, verbazen, verschijnen, voorspellen, vliegen. De eerste zes gaan Wardo goed af en vaak zitten wij met open mond te kijken. Een paar keer worden er kinderen uit de zaal op het podium gehaald, wij zitten op rij 13 en dat is helaas wat te ver weg. Enthousiast presenteert Wardo alle magie en leert hij kinderen op een humoristische manier hoe zij zelf anderen kunnen verwonderen. De illusie met het vliegende tafeltje blijft waanzinnig! Na de voorstelling krijgen wij een drankje in de foyer, kunnen wij merchandise kopen maar bovenal met Wardo op de foto. Gaaf! Kun jij zelf een goede truc? Dan kun je die tijdens de Wonder School Afterparty laten zien.
Oh ja, alle verwonderaars krijgen na afloop een echt Wonder School Diploma. Die laten wij vol trots op school zien.