Gaaf voor Kinderen

nijntje in het theater

Dol op nijntje het konijntje? Dan is de voorstelling nijntje op de fiets echt iets voor jouw kleintje. Op zondag 15 januari 2017 waren wij bij de muzikale solovoorstelling, bij de première in de Tuinzaal van het Centraal Museum in Utrecht. Enthousiast rent de kleine man naar het beeld van nijntje voor het museum. Zijn dag kan nu al niet meer stuk. Na de voorstelling nemen we in het museum een kijkje, maar eerst smult hij van een fruitsalade en ploft daarna neer op de kussens voor het nijntjehuis.
Het verhaal van nijntje
Alle kinderen zitten keurig te wachten op nijntje, gespeeld door Femke Hermans. Het decor is simpel maar heel effectief en bovendien interactief. Het is namelijk het huis van nijntje met allemaal tekeningen van Dick Bruna én een projectie van plaatjes in de nok van het huisje. Op de minipiano speelt nijn herkenbare liedjes (meezingen mag). Dan stapt nijntje op de fiets, naar het museum en naar opa en oma. Opa is aan het klussen en maakt een step. Dus nijn gaat op de step. Met oma bakt nijn cakejes. Dan gaat nijntje kamperen aan zee, ze gaat naar het strand om te scheppen, voetballen en zwemmen. Telkens komen er herkenbare illustraties uit de boekjes langs. De verhaaltjes voelen ook bekend, uit de boekjes. Dan vliegt oom Vliegenier langs en aan het eind van de half uur durende voorstelling komt er visite en worden de slingers opgehangen. De kinderen mogen lekker meedoen met het verhaal en in het huisjes van nijn draaien de blokjes met plaatjes steeds om, passend bij het verhaal. Heel gaaf! Deze voorstelling is een aanrader voor kinderen vanaf 2 jaar.
Deze kleine zalenproductie is laagdrempelig en geschikt voor de allerkleinsten: een mooie eerste kennismaking met theater. Kijk voor meer informatie op www.kleinamsterdamproducties.nl en www.vanaf2.nl.

nijntje museum
Na de kindervoorstelling van nijntje bezoeken we het nijntje museum. Alle peuters en kleuters ontdekken hier de wereld spelenderwijs, samen met nijntje en haar vriendjes.
In 32 van de 124 prentenboeken van Dick Bruna speelt nijntje de hoofdrol. Hierin maakt het konijntje kennis met de wereld om haar heen, vaak samen met haar familie en vriendjes. Bruna’s figuurtjes en hun avonturen zijn voor kinderen heel herkenbaar. Hij geeft kinderen bewust de ruimte om hun eigen fantasie in te vullen. Deze filosofie vormt de basis van het nijntje museum. www.nijntjemuseum.nl