Gaaf voor Kinderen

Nergens is circus mooier dan in Carré

Met de zin ‘Nergens is circus mooier dan in Carré’ in mijn achterhoofd bekeek ik ook dit jaar weer de aankondiging van het Wereldkerstcircus. Ik had net genoten van een prachtige voorstelling van Herman van Veen in Carré en nam de beslissing: dit jaar gaan we naar het circus in Carré!
Dan klinkt, zo gezegd, zo gedaan wel heel makkelijk… maar het is wel zo. Wat ons nou altijd tegen heeft gehouden? De kosten. Dit uitstapje voor het gezin is redelijk prijzig. Maar na het zien van de trailer weet ik nu al zeker dat het een succes zal zijn.
De traditie
Toen ik zelf zo’n dertig jaar geleden als kind met mijn ouders naar het prachtige Amsterdamse theater ging voor een circusvoorstelling, heb ik mijn ogen uit gekeken. Ik hoop – eigenlijk weet ik het wel zeker – dat mijn kinderen nu net zo zullen genieten als ik toen deed. Wie weet wordt het voor ons ook een traditie om naar het Wereldkerstcircus in Carré te gaan.
Clowns
Wat mij ‘van vroeger’ bij is gebleven is de clown in het circus. In de aankondiging lees ik nu: “Clowns vormen altijd de ziel van ons Wereldkerstcircus. Wij presenteerden vele echt klassieke clowns, maar in deze 33e editie kunt u genieten van een moderne clown die de klassieke tradities van het clownsvak naar deze tijd vertaald heeft. Multi talent Housch-ma-Housch was zeven jaar lang de ster van het Parijse Lido, maar nu is hij gelukkig weer terug in de circuspiste en maakt hij zijn Carré-debuut.”
Wereldkerstcircus is van 21 december 2017 t/m 7 januari 2018 in Carré in Amsterdam te zien. CARRE.NL/WERELDKERSTCIRCUS