Gaaf voor Kinderen

Rupsje Nooitgenoeg in het theater

Het bekende verhaal Rupsje Nooitgenoeg – een verhaal van Eric Carle – over de hongerige rups die zich vol en bol eet en in een vlinder verandert… is nu te zien in het theater!
Wij waren bij de première van deze kleurrijke familievoorstelling Rupsje Nooitgenoeg. Voor het Zaantheater in Zaandam lag de loper uit en onze 9-jarige Pien had een 6-jarig vriendje mee. Na een limonade en cupcake werd er druk getekend en daarna werd de stoelverhoger gepakt en zochten wij ons plaatsje op in de zaal. Een zaal vol enthousiaste kinderen met hun ouders en/of grootouders.

Het Blauwe Paard
De voorstelling bestaat uit vier verschillende Carle verhalen. Het eerste verhaal is het Blauwe Paard. Op het podium is een schilder te zien die steeds met een mooie kleur (en dansende dames) een schilderij maakt: een zwarte ijsbeer, een groene leeuw en een rode olifant. Het is niet alleen leerzaam met het benoemen van de kleuren, ook de dieren zijn ‘net echt’ (maar in een andere kleur) en worden prachtig over het podium bewogen.
Aansluitend is het verhaal van Vader Zeepaard waarbij we onderwater duiken. Met (op het oog) simpele rekwisieten op het podium en een bellenblaasmachine begeven we ons onder water. Twee glinsterende zeepaardjes zorgen voor eitjes, waarna papa zeepaard allerlei andere vissen ontmoet. Als de eitjes uit zijn gekomen neemt Vader Zeepaard afscheid van zijn lieve, kleine zeepaardjes.

Ook het verhaal van het Eenzame Vuurvliegje wordt weer mooi uitgebeeld door de drie acteurs. De verhalen zijn net zoals in de boeken en de muziek in de voorstelling is fijn.
En dan komt hét verhaal van Rupsje Nooitgenoeg. Naast mij hoor ik Pien en Yannick verzuchten ‘eindelijk’. Want hier zijn ze voor gekomen…
Het rupsje komt uit een eitje en gaat – net als in de bestseller – op zoek naar eten. De ene dag eet hij zich door… Ja, hoeveel appels, peren, aardbeien, kaas, taart, worst kan een rupsje op? Dat zie je op het podium allemaal gebeuren!
Vlinder
Rupsje Nooitgenoeg eet maar door en eet maar door! Tot hij buikpijn heeft en uiteindelijk nog één groen blaadje eet en dan in een ‘pop’ verandert en zich daarna ontpopt tot… vlinder!
Wauw. De voorstelling duurt een klein uur en is echt een gezellige familievoorstelling en zeer geschikt voor jonge kinderen (2-7 jaar). Pien en Yannick hebben genoten! 

Op Facebook Gaaf voor Kinderen kun je een korte video bekijken.
 
De enthousiaste Kim Kötter, presentatrice en TV-persoonlijkheid, presenteerde de première. "Wat een ervaring voor de peuters & kleuters. Maar ook voor de ouders en opa's en oma's. We hebben echt genoten van de voorstelling. Muck zat er echt helemaal in. Hij riep alle antwoorden. Educatief was het stiekem ook: kleuren, aantallen en ook leuke weetjes over de broedertijd van allerlei soorten vissen kwamen in de voorstelling voorbij. Overigens vond ik de verhalen naast Rupsje Nooitgenoeg wellicht nóg wel leuker, terwijl ik dat van tevoren niet had bedacht. De voorstelling wordt uitgevoerd door een jonge sprankelende cast in een verhaal dat al 50 jaar bestaat met prachtige personages!"
 
Over de show:
De 75 kleurrijke poppen, de ritmische muziek en bijzondere licht- en geluidseffecten brengen groot en klein in verwondering. De prachtige theatershow die al te zien was in Australië, Amerika en Engeland en is nu te beleven in Nederland en België.
De theatershow van Rupsje Nooitgenoeg is een samenwerking tussen theaterproducent Mark van Ierssel en Just4Kids. De voorstelling is nu te zien in meer dan 60 theaters in Nederland en België.