Gaaf voor Kinderen

Vliegende olifant


Als ik aan Dumbo denk, dan denk ik aan een heel lief, vliegend olifantje. Ik krijg er meteen een ‘ahhhh, lief!’ gevoel bij. Jij ook?
Nou, dan wordt het tijd om naar de bioscoop te gaan en de nieuwe speelfilm Dumbo te bekijken.
Het is een Disney productie, maar geen tekenfilm. Het heet een live-action film en dat betekent dat er echte mensen in spelen (zoals Danny DeVito en Colin Farrell), maar je ziet (en begrijpt) toch ook dat een echte olifant niet kan vliegen.
Grote oren
De klassieker Dumbo gaat natuurlijk over een olifant met grote oren. Dumbo woont bij een circus maar wordt gepest vanwege zijn oversized oren. Iedereen lacht er om… tot het olifantje – samen met de kinderen Milly en Joe - ontdekt dat hij dankzij die oren kan vliegen. Wauw!
Dreamland
Het nieuws dat er in het circus een vliegende olifant is, zorg ervoor dat iedereen nu naar dit circus wil. Logisch, dat snap ik ook want dat zou ik ook willen zien.
Dumbo vliegt door de circustent en haalt halsbrekende toeren uit. Als dat maar goed gaat… want Dumbo wordt gescout om in de entertainment onderneming Dreamland te komen. De olifant zweeft naar nieuwe hoogten naast de charmante en spectaculaire lucht acrobaat, Colette Marchant (Eva Green), tot Holt ontdekt dat Dreamland vol zit met duistere geheimen.