Gaaf voor Kinderen

Mees Kees in de Wolken

Zijn jullie ook zo dol op Mees Kees en zijn klas?
Vanaf de eerste film genieten wij van de grappige en inspirerende meester, de hilarische mevrouw Dreus en alle kinderen in de klas. Wij kijken dan ook uit naar de nieuwe film: Mees Kees in de Wolken. Vanaf 11 december is de film in de Nederlandse bioscopen te zien!


Scenario
Een extra reden waarom wij zo dol zijn op de avonturen van Mees Kees… in de eerste film is het huis van zijn moeder te zien en laat dat nou in onze woonplaats Castricum zijn gefilmd. Om de hoek bij de school. Vanaf die tijd zijn er door de GaafvoorKinderen-kinderen heel wat rondleidingen gegeven langs het Mees Kees-huis en Mees Kees-parkje.
Het is niet geheel toevallig hoor, want de scenarioschrijver Tijs van Marle woont in Castricum. In een interview wat ik met hem had voor Facebook Voor Liefhebbers vertelt hij meer over hoe hij op avonturen voor de films komt. 

 


Hier gaat de film over
Zoals gezegd, kijken wij dus uit naar de release en moeten we dus wachten tot 11 december. Wel hebben we in de bioscoop – toen we naar Frozen 2 gingen – de trailer gezien. En die is gaaf!
Het verhaal gaat kort samengevat als volgt: De school waar Mees Kees lesgeeft bestaat 50 jaar en directrice Dreus besluit dit te vieren met een groot galafeest. In klas 6b wordt het opeens heel spannend wie met wie naar deze dansavond gaat. Tobias is zo verlegen dat hij Hasna niet durft te vragen en Hasna heeft andersom hetzelfde probleem.

Marie Louise
Mees Kees zou ze wel willen helpen, maar hij heeft zijn eigen zorgen. Marie Louise heeft hem voor zijn verjaardag een ballonvaart cadeau gegeven, maar Mees Kees heeft vreselijke hoogtevrees! Gelukkig steunt de hele klas hem. Zij durven ook heel veel dingen niet. Zoals dansen op het schoolfeest!
Als Mees Kees dit aan mevrouw Dreus vertelt, last ze prompt uitgebreide danslessen in met Rumba, Tango en Chachacha. Terwijl Tobias en Hasna om elkaar heen draaien en Mees Kees Marie Louise probeert te ontlopen, bereidt Dreus in het geheim een grote verrassing voor het jubileumfeest voor.

 

 

Foto's uit de film: Photo-by-Jaap-Vrenegoor-Copyright-2019-WW-Entertainment