Gaaf voor Kinderen

Vakantiewensen van gezinnen onderzocht

 

alt

 

Gezinnen hebben tijdens hun vakantie vooral behoefte aan ruimte, comfort en privacy, zo blijkt uit onderzoek van vakantiehuizenspecialist Belvilla. Bijna 500 respondenten met thuiswonende kinderen onder de 18 jaar namen deel aan het onderzoek. Hierin kwamen de algemene vakantiewensen van gezinnen aan bod, gecombineerd met de specifieke wensen bij verblijf in een vakantiehuis.

Vakantiehuis
Bijna driekwart van de respondenten geeft de voorkeur aan een vakantiehuis vanwege de ruimte in algemene zin. Meer specifiek beschikken gezinnen op hun vakantieadres het liefst over meerdere (slaap)kamers (78,4%), een keuken met keukengerei (69,9%) en een tuin (53,9%). “Een vakantiehuis heeft nogal wat pre’s ten opzichte van een camping of hotel. Veel ouders hebben al ervaren dat je bij een vakantiehuis niet stilletjes op het balkon hoeft te zitten als je kinderen in bed liggen”, aldus Belvilla-directeur Hedwig Wassing. “Napraten doe je in de woonkamer of lekker in de tuin. Een eigen keuken biedt de vrijheid om zelf te koken en daarmee ook het menu te bepalen. Dat geeft gezinnen rust en is bovendien voordeliger.” Uit het onderzoek blijkt tevens dat ruim een kwart van de respondenten de voorkeur geeft aan een vakantiehuis vanwege het gevoel ‘inwoner’ te zijn van een vakantieregio en deze daardoor meer van binnenuit te ontdekken.


Grote zeggenschap voor kinderen
Kinderen hebben grote zeggenschap in de vakantiekeuze, aldus de respondenten. Bijna 50% geeft aan dat hun kinderen grotendeels tot volledig bepalen aan welke faciliteiten het vakantieadres moet voldoen. Bovenaan de wensenlijst van gezinnen staat een zwembad (60,8%), bij voorkeur privé. Daarnaast beschikken gezinnen op vakantie graag over fietsen (33,7%), speeltoestellen, zoals een glijbaan of schommel (33,3%) of een pingpongtafel (22,6%). Binnenshuis blijken een televisie (79,0%) en internettoegang (60,0%) veruit het meest belangrijk.

Het aanbod van Belvilla sluit hier goed op aan met bijvoorbeeld bijna 4.500 vakantiehuizen met zwembad, ruim 6.500 woningen met speelfaciliteiten en bijna 5.000 vakantiewoningen met internettoegang. Speciaal voor gezinnen ontwikkelde Belvilla een themapagina met vakantiesuggesties en de toppers van gezinshuizen: www.belvilla.nl/vakantiehuis-kinderen.