Gaaf voor Kinderen

Buitengewoon genieten bij Hof van Saksen

 

altalt

Direct na de opening, een aantal jaar geleden, mochten wij Hof van Saksen – het luxe vakantieresort – al eens bekijken. Het Drentse park is eind 2012 door Landal GreenParks overgenomen en dus reizen wij opnieuw af naar Nooitgedacht. Dit plaatsje in Drenthe huisvest een buitengewoon mooi park waar het weer goed genieten is met de familie. Het is er absoluut Gaaf voor Kinderen en dus bekijken we – zoals alle reportages op deze website – deze vakantie verder door de ogen van het kind.

Na de laatste zin van de TomTom draait papa de auto een lange oprijlaan op. Gaaf! Het is al vroeg schemerig op deze vrijdagmiddag en alle bomen langs de oprijlaan zijn verlicht. Schitterend. Wat het nog mooier maakt: er is sneeuw gevallen. Alles is krakend wit, maar ik weet zeker dat de oprijlaan en het hele vakantieresort er ieder seizoen geweldig uitzien. Nu rijden wij dus rustig langs de verlichte bomen en ik jump samen met mama de auto uit om naar de receptie te lopen. Ik ruik openhaard, maar als we via een paar traptreden het hoofdgebouw bereiken, zie ik dat het vuurkorven zijn. Gezellig. Er wordt ook warme chocolademelk en wijn geschonken. Wat een feestelijk ontvangst. Terwijl mama incheckt krijg ik van een vrolijke clown een ballonfiguur. Natuurlijk vraag ik er ook één voor m’n zusje. Bollo, de mascotte van Landal, is nergens te bekennen. Die woont niet op Hof van Saksen! We lopen met de kaartsleutel van onze boerderij voor dit weekend terug naar de auto en zoeken onze accommodatie. De rieten kappen van de boerderijen zijn allemaal bedekt met een laagje sneeuw. Het lijkt wel een ansichtkaart.

 

altalt

Harrewar

Bollo, de mascotte van Landal, zag ik niet bij de receptie. Die woont hier niet. Daar is dit vakantieresort wat te luxe voor, denk ik. Maar er is bij Hof van Saksen wel heel veel te doen voor kinderen! Dat zag ik al meteen op de website en in de informatie van dit Hof. We rijden terug over de lange en prachtige oprijlaan en zoeken onze accommodatie. Ik open de boerderij en dender door naar de woonkamer waar de gashaard al brandt. Dat is een warm welkom, letterlijk en figuurlijk. Terwijl mama de koelkast vult, sleep ik de weekendtassen naar boven. We hebben drie slaapkamers! Samen met mijn zusje kies ik een gezellige kamer met een groot tweepersoonsbed… daar zijn papa en mama het niet mee eens, dus wij verhuizen naar een andere kamer met twee losse bedden. Ik vind het nu wel tijd om het indoorspeelparadijs onveilig te maken. Spreekwoordelijk dan, want ik ben niet zo stoer als ik er uit zie. We lopen naar Harrewar, zo heet het speelparadijs, en we zetten de schoenen in de opbergvakken en met de kaartsleutel komen we binnen. Een heel groot indoor speelhuis, met voor de ouders tafels, stoelen en een barretje. Ik ga spelen, doei! 

 

 

altalt

Spelen, spelen en nog eens spelen

Wat een lekker bed. Ik heb heerlijk geslapen! Ik ben wel vroeg wakker en mag in het grote bad. Er staat een mooi setje van Hof van Saksen in de badkamer met douche- en badschuim, dus daar maken we gebruik van. De badkamer is lekker ruim en het badlaken zalig zacht en groot. Die neem ik straks mee naar het zwembad. In de supermarkt op het resort halen we verse broodjes en andere boodschappen. Het is echt een grote winkel, handig. Even kom ik in de verleiding om meteen naar het indoorspeelparadijs te gaan, maar we moeten nog ontbijten. Daarna gaan we, met een omweg – want dan kunnen we genieten van de natuur en de sneeuw in het vakantiepark – terug naar Harrewar. Voor de kinderen zijn er diverse mogelijkheden, knutselen onder begeleiding of gewoon zelf aan de slag in de Educatieve ruimte of Knutsel Academie. Dat is het leuke van Hof van Saksen, ze hebben er diverse ‘academies’. Mijn zusje maakt verft, tekent en knipt er op los. Ik kijk eerst eens bij de MOOV Academie. Dit is houten constructiespeelgoed waarmee je echt van alles kunt bouwen. Er liggen bouwplaten en samen met mijn vader maak ik een stoere biker. Hiermee scheur ik later rond in Harrewar. We gaan ook nog aan de slag in de Techniek Academie, een werkruimte vol apparatuur en hout. Kids vanaf een jaar of acht gaan zelf aan de slag, ik timmer en zaag me suf samen met papa. Er is hier echt veel te doen en te ontdekken. Zalig. Onze ouders vermaken zich trouwens ook, want zij kunnen lekker een bakkie koffie nemen (of warme chocomelk met slagroom) en wat lezen. Hoe ontspannen wil je het allemaal hebben?

 

alt

Wildwaterbaan

Weer kopen we broodjes in de supermarkt en eten deze lekker in onze boerderij op. Even bankhangen en wat tv kijken. Het is echt een fijn huisje. Dit is vakantie! Maar we blijven niet relaxen, het is tijd om de andere kant van Hof van Saksen te bekijken. De kant waar het hoofdgebouw staat. Eerst lopen we een rondje om de grote vijver. Nu is deze helemaal bevroren en de bomen zijn wit besneeuwd. Maar in de zomermaanden kun je hier gewoon poedelen en op het strand zitten. Of jezelf naar de overkant trekken op het vlot. Of spelen in de vele speeltuinen. Het ziet er allemaal even prachtig uit. Via de luxe winkel met kleding en woonaccessoires lopen we dan eindelijk naar het zwembad. Ik weet niet hoe snel ik mijn zwembroek aan moet doen, om daarna het warme water in te plonsen. Jee, hier hebben ze veel zwembaden. Een lang bad, waar ik een paar baantjes trek (om te oefenen voor mijn zwemdiploma). Mijn zusje vermaakt zich in het peuterbad met sproeiers, er zijn whirlpools én er is een wildwaterbaan. Heel gaaf… Je zwemt zo naar buiten (nu de kou in, maar in warm water) en ik drijf met de stroom mee door de baan. Te gek. Dit kan ik wel de hele dag doen. Ik zie dat we door een badmeester in de gaten worden gehouden en dat geeft een veilig gevoel.

 

 

 

 

 

 

 

alt

Lekkerste Kindermenu

Van zwemmen krijg je trek en we lopen met moeite langs Rapido, waar ze snacks verkopen. Het is namelijk de bedoeling dat we in onze boerderij borrelen en een chippie eten en dan een pizza eten bij Gusto. Later hoor ik pas over het ‘Lekkerste Kindermenu van 2013’. Chef de cuisine Louis Tonkes van het luxe vakantieresort won met zijn kindermenu Kip-corn met verse fruitmoesjes de eerste prijs in de verkiezing van het lekkerste kindermenu op de vakbeurs Horecava in Amsterdam. Deze wedstrijd is een initiatief door de Stichting Lekkerste Wedstrijden. Het winnende gerecht is verkrijgbaar in het Grand Café van Hof van Saksen. General Manager Roland Rozenbroek van Hof van Saksen is trots op de eerste plaats: “Op Hof van Saksen willen we kinderen prikkelen en hen laten kiezen voor iets nieuws en avontuurlijks. Dit gerecht is daar een schoolvoorbeeld van. Verrassend en lekker! We laten zien dat je met kindermaaltijden zowel creatief kunt zijn en tegelijkertijd gezonde ingrediënten kunt toepassen. Het past bovendien exact bij onze educatieve kinderacademies: we maken kinderen nieuwsgierig, laten ze participeren en ze leren spelenderwijs.”

 

altalt

We komen terug!

Een weekend vliegt om. Op Hof van Saksen kom je tijd te kort, vind ik. We hadden hier makkelijk een week kunnen blijven. Want op zondag doen we het rondje zwembad en indoorspeelparadijs nog een keer en dan is het alweer tijd om naar huis te rijden. Best een eindje karren trouwens. Maar ik weet het zeker, wij moeten hier terugkomen! Om meer te zwemmen, spelen en genieten én om het boomkroonpad te bewandelen. Of naar Dierenpark Emmen te gaan. Of Verkeerspark Assen of Kabouterland te ontdekken. Ook leuk lijkt me het Rijk der Kabouters en we hoorden dat het Gevangenismuseum een must do is. Kortom, de omgeving van Hof van Saksen is ook nog eens een buitengewone beleving!

 

 

Meer informatie en/of boekingen: Hof van Saksen

Tekst: Marije Smit

altalt