Gaaf voor Kinderen

Schoolvakantie

Op vakantie en toch naar school? Dat kan! Steeds meer oude schoolgebouwen krijgen een nieuwe functie, namelijk als gezellige vakantie accommodatie. Dus eigenlijk een schoolvakantie.

Vroegere jongensschool in de Ardennen

In het Belgische Bovigny, bijna tegen de Luxemburgse grens, staat een oude basisschool. Vanaf begin 1900 tot het eind van de Tweede Wereldoorlog kregen de dorpsjongens hier les. De school bestond destijds uit één zaal voor leerlingen van alle klassen. Nu kun je vakantie vieren in groepswoning L’Ecole de Jadis. Het vakantiehuis is als geheel te huur voor 22 personen, maar ook als kleiner gedeelte voor 12 personen onder de naam La Petite Ecole de Jadis.

Zeeuwse basisschool uit 1882

In het Zeeuwse Kattendijke vind je vakantiehuis De Domus, een basisschool uit 1882. Het is een heerlijk, ruim vakantiehuis voor tien personen met diverse authentieke elementen. In de keuken/eetkamer tref je bijvoorbeeld nog oude landkaarten aan de muren en de kenmerkende schoolse ramen zorgen voor lekker veel licht in huis. “Zelfs mijn schoonbroer, die nooit graag naar school ging, was helemaal weg van dit mooi gerenoveerde gebouw.”, staat in het gastenboek genoteerd. De oude school biedt dan ook alles aan wat je van een vakantiehuis mag verwachten, aangevuld met extra’s, zoals een sauna en pingpongtafel. www.belvilla.nl