Gaaf voor Kinderen

Uitwaaien op Terschelling

We gaan op vakantie. Lekker uitwaaien op Terschelling. Heel spannend, want eerst zitten we lang in de auto naar Harlingen. En daarna nog ruim 2 uur op de boot. Maar wat is dat mooi zeg! Het zonnetje schijnt, dus we zitten lekker buiten op het dek. Als we aankomen gaan we fietsen huren. De mensen van de verhuur brengen onze bagage naar ons huisje. Heel handig.

We slapen in 'Schuttersbos' van Landal. Jeej, er is een stapelbed! En vanuit het raam zien we vogels en konijntjes. We zien een vuurtoren die de 'Brandaris' heet. Een hele oude vuurtoren volgens papa en mama. Ook maken we een huifkarrentocht over het eiland. Ik vind het helemaal geweldig om door de paarden rond gereden te worden. Wat een uitzicht! Daar genieten we ook van als we rond fietsen. Het waait vaak wel een beetje hard. Dus dat ik best zwaar fietsen voor papa en mama. Maar gelukkig hebben ze ook vaak de wind mee. 

 

Cranberry’s

We nemen een kijkje in het wrakkenmuseum. Wat een boel aangespoelde spullen zeg. Zelfs hele containers schoenen spoelen aan. Maar eigenlijk vinden mijn broertje en ik de tuin van het museum interessanter. Daar is een groot schip nagebouwd en mogen we overal op klimmen. We ontdekken in de dorpjes ook wat de lekkernijen van Terschelling zijn: cranberry's en pondkoek. Dat laatste lijkt een beetje op ontbijtkoek en taai taai. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Natuurlijk hebben we ook de zee gezien. Schelpen zoeken en uitwaaien op het strand. Daarna bij strandpaviljoen 'de Branding' lekker eten. Het kinderijsje is een echte traktatie. Er zitten ook nog eens 2 muntjes bij. Als mijn broertje en ik die inleveren mogen we ook nog een cadeautje grabbelen. Als we iets groter zijn gaan we zeker nog eens terug naar Terschelling. Dan gaan we bijvoorbeeld een zeehondentocht maken. Met een boot ga je dan naar zeehonden kijken. Dat lijkt me gaaf! Maar we krijgen nu toch ook nog een kleine verrassing op de terugweg; op de boot van Terschelling naar Harlingen zien we op een drooggevallen zandbank een aantal zeehonden liggen. Een klein voorproefje voor als we weer eens terug gaan. (Juultje, 3 jaar.)