Gaaf voor Kinderen

Pack&Go Kids vakantie

Hoera, we gaan naar America… en we kunnen met de auto. Dit America schrijf je inderdaad met een ‘c’. En het ligt dus in Nederland, in Limburg om precies te zijn. We hebben een lang weekend Center Parcs Pack&Go Kids vakantie geboekt, bij Het Meerdal. In America dus. Het is een stukje rijden, maar Nederland is mooi vanaf de achterbank. Bij de slagboom staat al een vriendelijke medewerker klaar om onze boekingspapieren te bekijken, waarna we naar onze cottage mogen rijden. Door het bos. Ik zie al meteen een crossbaan, waar ik zeker straks ga kijken. Nu eerst onze cottage aan het water bewonderen. Oh wauw, er staat een Orry & Vrienden rugzak op tafel, voor mijn zusje en mij. Tof, de cd Kids Disco zit er in en ook nog vouchers om mee te doen aan de Wannabe en Kids Bingo. Onze ouders zijn ook blij, want in het Pack&Go Kids vakantie-pakket zit ook een voucher voor koffie met gebak tijdens de show en op tafel staat een fles wijn. Ons weekend kan niet beter beginnen.

Orry & Vrienden

Dan is het tijd om een rondje door onze cottage te maken. Ziet er fris en gezellig uit, de bedden zijn al opgemaakt, handdoeken zijn aanwezig en er is een keukenpakket (ook al enkele boodschappen). Joepie, zo'n Pack&Go arrangement is echt heel compleet. Wauw, in onze slaapkamer hangt zelfs een flatscreen. De badkamer ziet er ook top uit met een groene print aan de muur, bamboe look op de grond en zelfs een sauna voor papa en mama. Het is meteen duidelijk, wij gaan ons hier zeker niet vervelen. En dan heb ik het nog niet eens over het uitgebreide programma voor dit weekend. Al denk ik dat ik wel genoeg heb aan de stoere glijbanen in de Aqua Mundo, mijn zusje aan de kinderboerderij en met het gezin genieten we in de Market Dome voor voorstellingen van Orry & Vrienden, een keer een lunch, de mini-golf indoor en natuurlijk van een paar uur Wannabe.

Superlange glijbaan

Eerst gaan we de vouchers voor een huurfiets inwisselen. Ik leen een stoere mountainbike en mijn zusjes krijgt een roze fiets. We rijden over het asfaltweggetje door het park, eerst voorzichtig daarna iets wilder. We passeren een paar keer zo’n 4-zits-fiets. Grappig, met het hele gezin op één fiets. De bosrijke omgeving is prachtige en er is van alles te doen. We zien jongens kano varen, er is een grote klimmuur en er zijn diverse activiteiten van de Cool Factor. Helaas blijkt het de volgende dag te regenen, dus dat wordt een dagje binnenpret. Eerst op naar de Aqua Mundo, voor onbeperkt waterplezier. Mijn zusje duikt met mama  de Kinder-doe-bad in met allemaal sproeiers, kleine glijbanen en vrolijke kindjes. Ik ga natuurlijk met papa van de superlange glijbaan van wel 103 meter. Pfieuw, razendsnel. Ik dompel me daarna onder in de wildwaterglijbaan, waarbij je ook buiten kunt spartelen. Dat moet mama zien! Een beetje huiverig gaat ze mee, maar het is te gek. Papa kijkt binnen, samen met Pien, hoe wij koppie onder gaan in het warme water. Grappig, het lijkt wel of mijn vader met mijn zusje in het oerwoud staat. Zoveel groene en subtropische bomen staan er bij het zwembad. Dan gaat de gong, er komen golven in het zwembad. Heel wat uurtjes later komen we rozig uit de Aqua Mundo en is er in de Market Dome een show van Orry met zijn Vrienden. We gaan er rustig voor zitten, en ja die voucher voor gebak wordt ingeleverd.

Binnen minigolfen

We ontdekken even later de Poco Loco minigolfbaan. Binnen! Het regent nog steeds, dus we slaan een balletje op deze bijzondere baan met allemaal grappig geluidjes, huisjes, cactussen en verrassingen. De reservering voor de Wannabe voor morgen is ook al gemaakt bij de receptie. We gaan echt wel alle vouchers uit het Pack&Go Kids vakantie-pakket op maken. Einde dag scheur ik op mijn kinderfiets terug naar onze cottage en neem ook dat crossparcours even. Het is inmiddels droog, dus lopen we tegen het einde van de dag nog even naar de haven waar we zien hoe een familie net in een klein politiebootje stapt om een tochtje op het water te maken. Ziet er gezellig uit! Wij wilden juist een borreltje gaan drinken en lopen dus weer de Market Dome in, waar onze ouders rustig iets drinken, terwijl ik met mijn zusje speel in de mini-Baluba. Een indoor speelparadijs. Gaaf.

Verkleden

Fit en vol energie worden we wakker in een fijn bed. Samen met Pien kijk ik wat tv en haal ik even later op mij supersnelle huurfiets verse broodjes bij de supermarkt. Gelukkig schijnt het zonnetje vandaag. Al zijn we eerst een paar uurtjes binnen, bij de Wannabe. We hebben ons ingeschreven voor ‘heks’ en ‘vampier’ en het is een spannende ochtend waarbij we worden geschminkt, we mogen ons verkleden, we drinken enge limonade en we mogen een voorstelling geven voor de ouders. Dolle pret. Al lijkt de Wannabe een brandweerman mij ook supergaaf.

Spelen, spelen en nog eens spelen

’s Middags rijden we naar Toverland, een gaaf attractiepark op nog geen tien minuten rijden. Bij de entree wacht de vrolijke mascotte Toos ons al op. Natuurlijk gaan we op de foto met haar en later deze dag kijken we naar haar show. Eerst flink spelen in het indoor gedeelte van Toverland. Het ziet er allemaal prachtig uit en Toverland heeft ook vaak themadagen, zoals Halloween. In de winter is het indoor gedeelte open. Lekker warm binnen spelen, maar ook in de treinachtbaan Boomerang, in de grote zweefmolen, de draaiende theekopjes, de auto’s in het truckparcour en Hara Kiri met een rubberen bootje naar beneden glijden. Er is zoveel te doen binnen. Tijdens ons bezoek is het wel koud buiten, maar nu wel droog, dus is ook Booster Bike open. Dan kun je op een motor via een soort achtbaan heel hard rijden. Mama houdt van snelle achtbanen en gaat in Troy. Een supersnelle en lange houten achtbaan. Cool. Een paar jaar geleden waren wij in Toverland in de zomer en konden we lekker buiten in en met water spelen. Daar is het nu te koud voor, maar we ontdekken wel dat het buiten gedeelte groter is geworden, met onder andere de Djengu River, Tolly Molly en een nieuwe achtbaan de Dwervelwind. Die ziet er spannend uit. Mama test en is er laaiend enthousiast over. Ze hoorde mooie muziek én wind. Ze vertelt dat je gaat zitten in een soort wagentje en die draait nog eens extra over de achtbaan.

Toverland

In Toverland is zoveel te doen dat we aan deze middag niet genoeg hebben. Ik zet het op mijn verlanglijstje om nog een keer naar terug te gaan. Toverland is gaaf!

Terug bij Het Meerdal kunnen we nog precies aanschuiven bij een show van Orry, waarbij we op het laatst met kussens mogen gooien. Ook maken we de Bingo nog mee. Gelukkig had mama de bingokaarten uit het Pack&Go Kids pakket in haar tas. Helaas, we winnen niets, maar het is wel leuk. Het weekend vliegt voorbij en we genieten allemaal. Maandagochtend brengen we de huurfietsen terug, plonsen we nog even kort in de Aqua Mundo en kijken we buiten bij de Zip Wire waarbij je via een kabelbaan over het water zoeft. Er is hier zoveel te doen, voor jong en oud. Ik wil volgend weekend weer terug!

Meer informatie:

Meer over Het Meerdal, klik hier.

Meer lezen over Toverland, surf naar www.toverland.nl

Met de Pack&Go Kids vakantie van Center Parcs wordt elke kindervakantie extra bijzonder. Want wat is voor een kind nog leuker dan de vakantie te beginnen met een cadeautje zoals een Orry en Vrienden rugzak vol verrassingen? Jonge kinderen staan centraal, maar Center Parcs zorgt ervoor dat ook de ouders aan vakantie toekomen. Naast verschillende gratis Orry & Vrienden activiteiten, die altijd al zijn inbegrepen bij Center Parcs, is in de Pack&Go Kids vakantie ook deelname aan de Kids Bingo en een Kiddies of Wannabe activiteit inbegrepen. Zo kunnen de kinderen in de huid kruipen van hun favoriete rolmodel zoals een prinses, brandweerman of geheim agent.

De Pack&Go Kids vakantie is via centerparcs.nl/kids-vakantie te boeken. Daarnaast worden er diverse andere pakketten online aangeboden zoals de Pack&Go Baby vakantie, Pack&Go Visvakantie en Pack&Go Drie generatie vakantie. Je leest er meer over op centerparcs.nl/pack-go.