Gaaf voor Kinderen

Logeren in een strandhuisje

Het stond al een poosje op ons wensenlijstje: slapen op het strand. In een strandhuisje, wel te verstaan. Sinds Landal de strandhuisjes op het zand van Julianadorp aan Zee heeft staan, kijken wij er al naar. Van een boeking kwam het nooit. Tot nu. Half april 2015 hebben wij gelogeerd bij in een heus strandhuisje van Landal Beach Resort Ooghduyne. We geven toe, je moet zo in april wat geluk hebben met het weer. En dat hebben wij! Dat weekend, zeker op vrijdag, straalt de zon ons tegemoet als wij – na aanmelden bij de receptie – doorrijden naar de gratis parkeerplaats onder aan de duinen. Let wel, niet de kant van het strand, maar de landkant. Daar laden wij onze weekendtassen op een aanhanger van een tractor en onze spulletjes worden naar het strandhuisje gereden. Wij wandelen er naar toe, over het duin heen, het strand op. Daar zien wij meteen een zonnige strandtent. Als wij naar rechts kijken, zien wij de strandhuisjes. Oei, het is een klein beetje schrikken want ik dacht dat er een stuk of twintig zouden staan. Het blijken er veel meer. Wij hebben huisje 63 en aan de reeks strandhuisjes naast ons valt op te maken er het er nog veel meer zijn (zeker 80 in totaal). Wij lopen met een paar van onze spulletjes over de houten strandplanken, een lange catwalk, naar ons verblijf voor komende twee nachten.

De strandhuisjes staan keurig naast elkaar en kijken een beetje schuin weg, naar zee. Van die buren… ach, daar krijgen wij geen last van. Op je eigen terrasje zit je prima. Onze bagage arriveert en Mees pakt meteen zijn voetbal om op het zand te gaan ballen. Pien grijpt haar schep en start met het bouwen van een zandkasteel. Niet veel later zitten papa en mama aan een kopje thee op het terras. Uitzicht: zon, zee, strand. Heerlijk! 

 

In het strandhuis

In het strandhuisje is het trouwens lekker modern. Eigenlijk verraadt de buitenkant van ons verblijf dat ook al snel. De hele voorzijde is van glas, een deel van de zijkant ook. Dit zorgt binnen voor veel licht! De buitenkant van het strandhuisje ziet er ook fris modern uit, met op het dak een zonnepaneel. De inrichting is modern en boven de bank – die zowaar gewoon goed zit – staat een prachtige spreuk: “Dromen over het strand, Dromen over de zee, En als ik weer naar huis ga, Neem ik al mijn dromen mee.” De keuken is zeer compleet: van kaasschaaf tot theepot en van elektrische kookplaat (als je er iets op legt, gaat er meteen een piepje af… de eerste keer was dat voor ons even zoeken) tot broodrooster. Om het interieur rondje gelijk compleet te maken: beneden is de slaapkamer met tweepersoonsbed en badkamer, boven op de vide staan nog eens twee bedden (vanaf het ene bed kun je de zee zien!). De kinderen slapen boven en de trap is iets steil, maar boven is een goed en stevig traphekje gemaakt.

Inmiddels is het vrijdagmiddagborreltijd en hebben Mees en Pien al vrienden gemaakt op het strand. Ze rennen af en aan met zeewater en zand. Voor onze deur herrijst een waar kasteel. Wij genieten op ons terras en turen wat voor ons uit. Wat… zie ik daar in zee nou een zeehond? Met de camera onder mijn arm ren ik naar de waterlijn. Yes, in de verte zie ik heus een koppie van een zeehond nieuwsgierig om zich heen kijken. Op de foto zetten lukt helaas niet. Vanaf dat moment denk ik bij iedere golf op zee een zeehond te zien. Dus, mijn tip: neem een verrekijker mee! Meer tips:

Dit vindt Mees (9):

“Het strandhuisje is heel leuk. Je hebt een mooi uitzicht op zee. Ik vind het een luxe strandhuisje en de douche deed het zo goed. Op het dak ligt een zonnepaneel en dan kun je ongeveer een half uur per dag heerlijk douchen. Er is trouwens wel gewoon warm (en koud) water in de keuken hoor. Ik sliep boven en dat is heel gaaf. Vanuit mijn bed zag ik de zee. Slapen op het strand isheel leuk. ’ s Ochtends ren je zo het zand in. Of ga je zwemmen, maar dat was nu nog wat koud. Vergeet je schep niet mee te nemen.”

Dit vindt Pien (6):

“In het zand spelen is heel leuk. Maar het zwembad is heel gaaf. Er is een glijbaan en veel meer dingen. Denk dus aan je zwemkleding. Ik heb lekker geslapen in het strandhuis en toen ik vroeg wakker was kon ik op de bank chillen en tv kijken (er hangt een flatscreen) of op mijn iPad Mini kijken (er is gratis WiFi).”

Eb en vloed

De zon zakt schitterend in zee. Dat zien wij als we binnen zitten. Buiten waait het net wat te hard om op het balkon te zitten. Maar in de zomermaanden moet dit een walhalla zijn. De verschillen van eb en vloed maken wij van dichtbij mee (nooit geweten dat hier golfbrekers in het water lagen), de meeuwen zweven boven zee en geven af en toe een beschaafde krijs en vrolijke honden rennen over het zandstrand. Wij denken weemoedig aan ons eigen hondje die uit logeren is (en het daar goed heeft). Er mogen namelijk geen honden in de strandhuisjes. Logisch, maar wel jammer want ze mogen wel op het strand van Julianadorp rennen. Er valt hier continu wat te zien: er draven paarden door de waterlijn, kinderen zijn aan het vliegeren, voetballen en bouwen. Water en zand, een prima combi. En ja, dat zand kom je wel óveral tegen, dus ook in je bed. Het is genieten van en in ons strandhuisje. Een weekend lang lekker uitwaaien. Dit willen wij vaker!

Op de momenten dat er net even wat te veel wind staat of de kids klaar zijn met het zand, valt er in de omgeving of op het vakantiepark ook genoeg te beleven. Hierover kun je eerdaags nog een artikel op Gaaf voor Kinderen lezen.