Gaaf voor Kinderen

De omgeving van het strandhuisje ontdekken

Na een dag spelen en genieten op het strand, in ons strandhuisje, en na een goede nacht – met real life zeegeluiden op de achtergrond – is onze twee dag nogal winderig (lees hier hoe onze eerste dag was). We waaien bij wijze van spreken ons terras af. Wat eigenlijk niet echt erg blijkt te zijn, want we hebben hier bij Landal Beach Resort Ooghduyne in Julianadorp aan Zee nog genoeg te ontdekken. Het zwembad bijvoorbeeld.

We flaneren over de houten planken langs de strandhuisjes richting strand op/afgang. Het duin over, naar de parkeerplaats. We zien een fietspad langs het bollenveld en het ronde dak van het hoofdgebouw van dit resort zien we ook. Dat kan nooit ver lopen zijn, besluiten we. Toch is het best een tochtje, zeker als je een tas vol zwemkleding met badlakens tilt. De wandeling is mooi, maar niet alle fietsers zijn blij dat wij hier lopen. 

 

Watersproeiers

Met ons Landal-kaartje in de aanslag, draaien wij door het poortje. De kleedkamer is ruim en schoon. Fijn. Het zwembad ziet er vanaf de buitenkant (wij keken stiekem al even door het raam) niet zo heel groot uit, maar eenmaal binnen is het best een zwemparadijsje. Een ruim zwembad met een 55 meter lange superglijbaan, stroomversnelling, kinderbad, bubbelbad (en een solarium en sauna). Genoeg plek om te zitten. Mees (9) en Pien (6) plonsen het water in met papa en spelen met de watersproeiers. De glijbaan is inderdaad echt gaaf. Als wij even later aan ons tafeltje een patatje hebben gegeten en Pien met andere zwembandjes om het water in is, komt de badmeester vriendelijk vragen (wijzend op de zwembandjes op tafel) of het wel klopt. Hij houdt alles goed in de gaten en dat geeft een veilig gevoel. Er mag in het water met een bal worden gespeeld, maar de veiligheid staat voorop. Wij vinden dit een extra pluspunt voor dit vakantiepark.

Buiten spelen

Na wat uurtjes zwembad is het tijd om ook Julianadorp eens te bezoeken. Maar de kinderen ontdekken eerst om het parkcentrum de indoor kidscorner met o.a. klein klim-/klautertoestel en diverse speelautomaten en de kleine (kinder)bowlingbanen. Je zou denken dat ze van het zwemmen moe zijn, maar liefst gingen zij nu door met spelen. Wij willen graag naar buiten en de kids volgen. Terwijl zij buiten nog even springen op de airtrampoline haalt papa de auto op.

 

Bloeiende bollenvelden

Op naar het winkelcentrum in Julianadorp. Het is best groot en alles is aanwezig, van supermarkt tot souvenirwinkel. Leuk om doorheen te wandelen en een ijsje te eten. We rijden langs wat prachtig bloeiende bollenvelden terug naar het beach resort. Natuurlijk stoppen we om een paar prachtige foto’s te maken. Mees komt met een goed idee: als papa en mama gezellig wat gaan drinken in het restaurant dan kan hij met Pien nog spelen in het indoor speelkasteel. Zo gezegd, zo gedaan. Het speeltoestel is niet echt groot, maar voldoet aan de wensen. Pien ziet in de hoek tafels staan en vraagt of Bollo daar komt knutselen. De mascotte van Landal kennen de kinderen namelijk al te goed, na eerdere bezoekjes aan de vakantieparken. Bij navraag aan de receptie blijkt dat Bollo nog zijn winterslaap houdt (het is nog vroeg in het seizoen, half april). Hij komt in het hoogseizoen knutselen en spelen.

Spelen op het strand

De wind is inmiddels wat gaan liggen en wij gaan terug naar ons huisje op het zandstrand. De buren blijken een vlieger te hebben gekocht en Mees en Pien maken meteen nieuwe vrienden. Even later mag Mees een buitenspel – Slingball – uittesten voor een review. Hij krijgt hulp terug van de buurvrienden. Het is erg gezellig op het strand en een zandkasteel en ‘modeshow’ van Pien over de houten planken langs de strandhuisjes later, belanden we op het terras van de strandtent. Yes, ze hebben voor de kinderen limonade en Fristi en voor ons koude wijn met bitterballen. Het weekend kan écht niet meer stuk.

 

Meer informatie over de strandhuisjes op Landal Beach Resort Ooghduyne? Klik dan op Landal.nl

 

Tekst en fotografie: Marije Smit