Gaaf voor Kinderen

Bos, water, konijnen, hertjes… natuur! Bij Landal Waterparc Veluwemeer

Er een paar dagen tussenuit in eigen land. Dát is wat wij willen. Ieder jaargetij heeft voor ons zo’n z’n charme, maar het najaar is natuurlijk hét moment om er in de natuur op uit te trekken. De blaadjes aan de bomen verkleuren zo mooi en met het gezin door het bos struinen is dan heerlijk. Het klinkt wellicht iets onlogisch om dan naar Landal Waterparc Veluwemeer, direct aan het Veluwemeer, te vertrekken maar het is daar schitterend wandelen. Ieder jaargetij trouwens. Of je pakt de fiets. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zelfs met een (huur)bootje het Veluwemeer op, behoort tot de vele recreatieve mogelijkheden. Kortom, inpakken die weekendtassen en lekker logeren in een luxe villa.

Luxe villa

En met ‘luxe villa’ bedoelen we ook echt een villa. En luxe! Het bungalowpark telt 4- tot 22 persoons villa’s en reken maar dat die allemaal luxe zijn. Gebouwd in boerderijstijl en eigenlijk volwaardige woningen. Ons vierpersoons huis heeft een ruime woonkamer met open keuken (met vaatwasser) en er staat zelfs een gezellige kamerplant in de erker. Beneden is een slaapkamer met tweepersoonsbed en badkamer met douche. Boven treffen we een grote badkamer met bad en een grote slaapkamer, die meteen door de kinderen in beslag wordt genomen. Wat heel prettig is, is de muggenhorren voor de ramen en de kantelramen. Kortom, van alle gemakken voorzien.

 

 

Wandelen in het bos

We gaan op ontdekking op het park zelf. Tijdens de incheck pakten we al diverse brochures over activiteiten in de omgeving mee, van Walibi Holland in het nabijgelegen Biddinghuizen tot wandeltochten in de omringende bossen. Er is zelfs een beverroute! Een andere gast van het park waarschuwt ons dat we absoluut stevige wandelschoenen of regenlaarzen aan moeten trekken, want het is nogal ‘drassig’. Die route lopen we overigens niet, maar wel struinen we door het bos en volgen een lang (fiets)pad én spotten een hertje. Genieten in de Nederlandse natuur! En dat gewoon aan de overkant van het vakantiepark. Tja, de locatie van Waterparc Veluwemeer is perfect; naast het natuurgebied het Harderbos en direct aan het water van het Veluwemeer.

 

Houten speelkasteel

Dan is het tijd om los te gaan op Waterparc Veluwemeer. Op naar het Speel en Ontdek Bos, waar je een wandeling kunt maken langs interessante weetjes uit de natuur. Pien neemt een kijkje bij het insectenhotel. De kinderen testen daarna de speeltuin met kabelbaan en air trampoline tegenover de receptie en daarna gaan we zwemmen in het centrum van het park. Nou ja, ‘het park’. Landal deelt hier heel gunstig de centrumvoorzieningen (waarbij ook een grote supermarkt en restaurant horen) met Molecaten. Het zwembad met glijbaan, jetstream en bruisbad is perfect voor kinderen tot een jaar of tien. Onze kinderen vinden het geweldig. Ze blijken onvermoeibaar en spelen daarna verder in de indoorspeelplaats (150 m²), terwijl wij een drankje doen in het panoramarestaurant Zuid Zoet Zout. Bij warmer weer moet het goed toeven zijn op het terras met uitzicht op het Veluwemeer! Onze terugweg gaat via het complex met huurappartementen aan de haven van het park. Zomers zal het hier een gezellige boel zijn en kunnen de gasten vanaf het balkon de bootjes binnen zien varen. En wat zal het goed oteven zijn bij grand-café BooFooR. 

Als wij eenmaal het dijkje naar het bungalowpark over zijn, komt het speelkasteel in zicht. Niet te geloven, maar de kinderen zijn nog steeds niet moe en klimmen en klauteren in en op het houten speelkasteel (nieuw in 2015). Leef je vooral uit! Balanceren op de touwbrug, roetsjen van de glijbaan, klimmen via netten en touwen en via de klimwand van de ene naar de andere toren komen.

Aan het water

De bedden in onze villa slapen zalig. We slapen zowaar uit. Met ‘we’ bedoelen we de ouders. De kinderen zitten wat vroeger beneden voor de televisie of streamen op hun iPad (yep, er is prima wifi) series van Netflix (wij hebben zelf een abonnement). En, vertelt Pien (6) later: “Toen we de gordijnen open deden zag ik heel veel konijnen.” Later die dag, tegen schemer, lopen we buiten en spotten we inderdaad veel konijntjes. We zitten volop in de natuur. Logisch, want de naam is niet voor niets Landal GreenParks. Bovendien, dit park is Green Key gecertificeerd.

Onze vakantievilla heeft een ruim terras (voor de rokers is er zelfs een asbak buiten) en ligt lekker rustig en niet direct aan het water. Wel zo veilig als je nog kinderen zonder zwemdiploma zou hebben. Er zijn dus ook villa’s pal aan het water en die kijken mooi weg over het waterrijke park.

Fun & Entertainment-programma

Tijdens ons bezoek is het aangenaam rustig, al ziet het er wel naar uit dat alle huizen bezet zijn. Bollo komt trouwens ook zo nu en dan kijken, bij de receptie. Jonge kinderen schudden hem de hand. Onze kinderen voelen zich daar opeens te oud voor en gaan naar de het Fun & Entertainment-programma, alleen georganiseerd in schoolvakanties. Het wordt gecombineerd met Molecaten waardoor wij kennismaken met nieuwe ‘mascottes’. Bij warmer weer kun je met een sloep het Veluwemeer op varen en een kijkje nemen in Harderwijk en Elbrug. Dat is iets om voor terug te komen. Wij ontdekken echter een andere leuke activiteit, op een half uurtje rijden, in Garderen. Het Klimbos. Er zijn diverse klimroutes voor 'mensjes' vanaf 1.20 meter, zowel wat lager als hoog boven de grond. Prachtig!

Na een toch wel pittige klimtocht belanden we aan de overkant, bij hét kindvriendelijke familierestaurant De WildeBras in Garderen. Er zijn natuurlijk meerdere restaurants die deze titel claimen, maar wat De WildeBras extra aantrekkelijk maakt is de enorme speelzolder. Wat een gaaf idee! De kinderen vermaken zich uitstekend in de kleine bioscoop, kapperszaak, game room, muziekkamer en verkleedruimte, terwijl wij rustig aperitieven en dineren. Wil je meer over het restaurant en de aangrenzende Ardoer camping Hertshoorn weten, klik dan verder naar onze review.

Wij rijden weer terug naar het vakantiepark van Landal en genieten nog een aantal dagen. Op de ochtend voor vertrek bestellen we een perfect ontbijt wat bij onze villa wordt gebracht. Luxe ten top. En lekker!

 

Meer weten? Check www.landal.nl.

 

Tekst en fotografie: Marije Smit