Gaaf voor Kinderen

Circus in kerstsfeer

Ik liet al weten dat ik heel graag naar het Kerstcircus Herman Renz wilde. Nou ik ben naar Nederlands Nationaal Circus Herman Renz geweest. In één woord: GAAF! Tot en met 5 januari is de circusshow Viva Niňo te zien, in een schitterende sfeervolle circustent. Hier krijg je echt het kerstgevoel. Waanzinnig mooi.

We konden de auto heel gemakkelijk naast het terrein van het circus (gratis) parkeren. Handig! Het ligt tegenover de Ikea in Haarlem. In de regen liepen we naar de rode circustent, maar direct na de kassa’s had je niet eens meer het idee dat het buiten slecht weer was. In de eerste verwarmde tent staat en schitterende draaimolen en diverse standjes met eten en drinken en natuurlijk souvenirs. Na even ‘zeuren’ mochten we van papa in de carrousel en dat is echt feestelijk. Terwijl mijn ouders een warme chocolademelk dronken genoten ze van de kerstsfeer. In de aansluitende tent staan allemaal versierde kerstbomen en een heuse arreslee met rendieren (van plastic hoor, maar ideaal om mee op de foto te gaan). Ik hoor dat papa en mama best verbaasd zijn over de prachtige kerstsfeer in de circustent en papa vindt het opvallend dat er geen enkel kapot lampje is. Een wonder hoor, want hij ziet altijd wel ergens een kritisch lichtpuntje. Bij Circus Herman Renz is alles perfect! Vlak voor we de echte circustent in gaan staat er een kerststal. Zelfs de vuilnisbakken zijn in kerstsfeer. Waanzinnig gaaf. En dan hebben we de show nog niet eens gezien.

Kleurrijke show

We hebben prachtige plaatsen, helemaal vooraan. Clown Milko zien we als eerst en wat is hij grappig. Daarna komen zes prachtige paarden. Knap hoe zij dansen op de live muziek (ja echt, dit Nederlandse circus heeft nog een echte live band). Circus Renz heeft niet heel veel dieren, maar wij vinden de dieren die optreden wel erg leuk: ganzen, geiten, varkens, ossen en dus paarden. Maar het meest hebben we traditioneel gelachen om de clowns. Wat kunnen die er een zooitje van maken. De acrobaten voeren ook verbazingwekkende kunsten op. We zaten met open mond te kijken. Soms was het best erg spannend, maar dat hoort ook bij een circus. Net als de schitterende kleding van alle artiesten, even kleurrijk en echt heel mooi. Zo hoort circus te zijn, zeker rond Kerstmis! Kortom, kerstcircus bij Herman Renz is gaaf. www.renz.nl