Gaaf voor Kinderen

Slapen in een toercaravan op kindercamping Sprookjescamping

De Sprookjescamping is uitgeroepen tot de beste Kids Vakantieaanbieder van 2017 in de categorie Kamperen Nederland. De Sprookjescamping werd samen met Kampeerdorp De Zandstuve en Roompot Beach Resort door een vakjury genomineerd. Uiteindelijk kreeg de Sprookjescamping de meeste stemmen van het Nederlandse publiek.

Kamperen in eigen land. Wij vinden dat Gaaf voor onze Kinderen. We noemen het kamperen, omdat we dan naar een camping gaan, maar eigenlijk spelen we vals. Wij gaan namelijk glamperen. Het werkwoord van ‘glamping’. De ene keer verblijven we in een mooie hooiberghut, een andere keer in een stacaravan of boomhut en nu hebben we overnacht in een toercaravan op de Sprookjescamping. Volgens de camping zelf ‘het mooiste plekje van het land’. Wij mochten in 2012 toen de toercaravans recent in gebruik waren genomen al eens logeren in een heuse caravan, maar zeker Pien (nu 6 jaar) was toen nog wat jong om te genieten van het sprookje. Het laatste kampeerweekend van het seizoen van 2015 zijn wij opnieuw de Sprookjescamping gaan testen.

Luxe toercaravan

Dag als het mag… dat zeggen wij geheel volgens de Sprookjescamping-traditie als wij ons bij de receptie melden. We krijgen de sleutel van onze toercaravan, op het achterste veld op de camping – Drakenvlam genaamd, en een korte uitleg over het sparen van de stickers. Bij ons vorige bezoek waren dat nog muntjes, nu is het spaarsysteem iets afgezwakt en kun je bij aankopen in de supermarkt en de snackbar stickers krijgen en bij een x aantal juiste stickers kunnen kinderen iets krijgen. Wij zijn zelf niet heel dol van het spaar- en ruilsysteem, maar creatieve Pien gaat die zelfde middag nog aan de slag en maakt een eigen spelbord met het stickervel. Ook leuk!

 

 We openen de voortent van onze toercaravan, waar een grote eettafel en vier stoelen staan. Plus een tv met dvd-speler. Wat een ruimte! En dat blijven wij herhalen als wij de deur van de caravan openen. We overnachten dan wel in een 5 persoons caravan en we zijn met z’n 4-tjes, er is echt veel ruimte. Links naast de deur is meteen het stapelbed voor de kinderen, op rechts een zeer compleet keukenblok en tafel met banken. Daar weer achter een tweepersoonsbed en een badkamer met toilet. Heel compleet allemaal en het oogt super nieuw. Van dat toilet gaan we trouwens geen gebruik maken, want het sanitair gebouw De Waterbron is pal bij.

 

Schoon sanitair

We nemen meteen een kijkje in De Waterbron, waar familiedouches te vinden zijn en een heuse infrarood sauna. Gelukkig is het dit weekend zonnig (maar wel wat koud) en hebben we dat niet nodig. Er is een speciale ruimte voor kinderen met lage wastafels en lage toiletjes. Er zijn hele praktische douches waar het kind op een verhoging kan staan en jij als ouder op stahoogte je kindje kunt douchen en aankleden. Ook aan de allerkleinsten is gedacht met babybadjes. Zelfs de gewone, volwassenen douches zijn voorzien van twee douchekoppen, zodat je altijd met je kind in één ruimte kunt. Tijdens ons verblijf op de kindercamping in het laag seizoen was het sanitair erg schoon en hoefden we geen één keer in de rij. We hebben verhalen gehoord dat het in het hoogseizoen wel eens kan gebeuren. We hebben ook een kijkje genomen in het sanitair gebouw De Waterplaats, wat er heel gezellig uitziet met afbeeldingen en een beeld van Tati de Toverfee.

Iedere dag activiteiten

Na een goede nachtrust hebben we op zaterdag een vol programma: zwemmen, wandelen in de bosrijke omgeving, knutselen in het theater en uiteten in restaurant De Kasteelkeuken. Tussendoor vinden de kinderen ook nog genoeg tijd om te spelen op de glijbaan en in het zand vóór onze caravan. Ieder kampeerveldje heeft in het midden speeltoestellen. Ideaal. Dit weekend van het laagseizoen zijn er per dag diverse keren dat de kinderen naar de animatie kunnen en dat doen die van ons met veel plezier. Van knutselen tot voetballen. Over deze activiteiten lees je meer in onze andere online artikelen.

Op naar het zwembad. Er is ook een mooi waterspeelparadijs buiten, maar daar is het nu echt te koud voor. De kinderen genieten binnen van het warme water in het kasteel, stroomversnellingen en glijbanen. Alles tot kniehoogte en dat is ideaal. Na het zwemmen… tijd voor patat of ijs in de snackbar. Er staat een tv met een voorstelling van Hannah de Heldhaftige en haar vrienden. De hele camping draait rondom het verhaal van Hannah. Wij vinden dit op een gave manier door gevoerd en de kinderen zingen maanden na ons bezoek aan de camping nog altijd ‘huphop hé, neem je knuffel mee’ en ‘alles aan de kant, kom kamperen op de Vechtstreek’. Het zijn gelukkig vrolijke deuntjes!

Eet smakelijk

De eerste dag hebben we in de toercaravan gekookt en dat gaat prima, maar het is ook zalig en relaxt om een avond uit eten te gaan. Dat kan prima op de camping, bij restaurant De Kasteelkeuken. Zoals overal op de camping is het ingesteld op kinderen. Terwijl papa en mama een aperitief drinken, leven Mees en Pien zich uit in de speeltuin vlakbij het restaurant. Een springkussen, een muziektoren, een klimrek. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. De keus op de menukaart is ruim. Daar zorgt Kabouter Kabor wel voor. De sprookjesfiguren hebben wij niet live in het restaurant gezien, maar gedurende dag en avond kom je ze wel tegen. Van Lodewijk de Kikkerprins tot Tati Toverfee en van Hannah de Heldhaftige tot haar knuffelbeer Bumpie. De kinderen eten smakelijk van het theaterbuffet op kinderhoogte. Ze mogen zelf opscheppen en kiezen lekkers uit de bekende p’s (patat, pizza etc). Wij kiezen een beenhammetje en spare ribs met patatjes. De kinderen zijn snel uitgegeten… want de buggy en optocht komt er al bijna aan. Mees en Pien zijn oud genoeg om zelf mee te dansen en lopen en genieten van de voorstelling in het Sprokkeltheater terwijl wij rustig door eten.

Doei Ouwekoei

Zondag, de laatste dag van het zomerseizoen op de camping, spelen onze kinderen met andere kids op de Sprookjescamping en zitten wij relaxt voor onze toercaravan. Een uitstekende accommodatie op een camping. Tijdens onze wandeling over de Sprookjescamping hebben wij gekeken bij de trekkershut (basic maar prima), bij de Sunlodge (schitterende houten huizen met veranda) en de sprookjeskota. Voor ieder wat wils. Zelfs ‘de Waard’ tenten, al werden die tijdens ons bezoek al afgebroken. Wij hebben een magisch weekend gehad en komen graag nog eens terug! Eind van de dag nemen we afscheid bij de receptie. De kinderen mogen nog iets uit de schatkist meenemen en roepen daarna uit volle borst: Doei Ouwekoei.

 

 

Meer informatie: www.sprookjescamping.nl

Tekst en beeld: Marije Smit / www.schrijfster.com.