Gaaf voor Kinderen

Camping tussen de bollenvelden én bij zee

Nederland telt echt veel gave campings. In alle soorten en maten en voor iedere doelgroep is er wel iets te vinden.
Van grote gezinscampings als de Beerze Bulten, Het Stoetenslagh of de Sprookjescamping tot knusse boerencampings als De Nesse en Duinzoomhoeve.
Over alle genoemde campings is op Gaaf voor Kinderen al een artikel verschenen. Toch is onze ervaring in de hooiberghut tussen de bollenvelden van camping Duinzoomhoeve nog wat onderbelicht, vandaar nu onze complete ervaring van een kort verblijf in de 4-persoons hooiberghut.
 
 
 
 
 
Eigenares van de camping en boerin Mary gaat ons voor naar de hooiberghut met de naam Althena II.
In vogelvlucht laat zij het interieur zien: twee stapelbedden, toilet, keukenblok en zitje. Buiten staat een picknicktafel en op het veldje voor de deur is een bbq-plaats en speeltoestel te vinden.
 
Mary laat ons achter met de woorden: “Laat de hooiberghut weer net zo netjes achter als dat jullie ‘m aantreffen. De kinderen kunnen gezellig gaan spelen op de camping en met de skelters spelen. Op het andere kampeerveld is een nieuwe waterspeeltafel en –pomp te vinden. En willen jullie meer weten dat kunnen jullie mij vinden in de ‘huiskamer Pinkenstal’.” 
 
Buiten spelen
Al is het maar een weekendje weg, het is toch een kleine ‘volksverhuizing’. Kleding mee, dekbedden mee, spelletjes mee, een voetbal en vooral een kratje met wat levensmiddelen als hagelslag, boter, borrelhapjes, flesje wijn en limo. Oei, de fles limonade staat nog thuis op het aanrecht, dus de kinderen rennen al meteen naar het kleine winkeltje in de Pinkenstal. Zij hebben allang gezien dat Mary ook ijsjes verkoopt, dus ze gaan er maar al te graag op uit om een boodschap te doen. Ze komen – op de tweepersoons skelter - met lokale limonadesiroop terug, leuk en lekker zo’n regionaal product.

De rest van de middag spelen Mees (11) en Pien (8) buiten op de camping, scheuren op de skelters, spelen in de vogelnestschommel en waterpret bij de waterpomp en speeltafel. Feest!
Helaas zijn er het weekend van ons bezoek geen andere kinderen op de boerencamping. Een tegenvaller, juist ook omdat op de foto’s op de website van Duinzoomhoeve te zien is dat er juist wel vaak kids zijn en Oudhollandse spelletjes worden gedaan.

Bloemen en de Noordzee
De camping ligt op de rand van Julianadorp en dat betekent twee dingen: omringd door bollenvelden én vlakbij zee. Op en om de camping zien wij nu in juli nog altijd veel bloemen, vooral anemonen. Zelfs op de picknicktafel is een gezellige pot bloemen te vinden. Sfeervol.

Vroeger in het voorjaar is het de beurt aan tulpen. Waar je dan ook kijkt rondom de camping, overal prachtige tulpen. De man van Mary is druk met de bollenteelt, want behalve de camping is het ook nog een bollenbedrijf.

We besluiten een kijkje aan zee te nemen. Kwestie van het pad aflopen en het duin oversteken. In een klein kwartier lopen, sta je aan zee. Zalig! Iets verderop zijn strandtenten te vinden. Volgens de brochures is het strand van Julianadorp het schoonst én tref je hier het meeste zonuren. Grote pluspunten om hier een vakantie te boeken.

Broodjes en pizza
De volgende ochtend kunnen we de bestelde broodjes ophalen en vertelt de boerin dat we een heksenketel kunnen huren om buiten te koken of (als er genoeg interesse is) kunnen reserveren voor een echte boerenmaaltijd. Dit zijn 3-gangen met verse streekproducten, geserveerd in de Pinkenstal. Dit weekend is er niet genoeg animo, maar wij kunnen wel de pizza-over met schoorsteen gebruiken. Handig, want die staat op ons veldje. Manlief zal die avond dus wat hout kloven en de oven opstoken. Een interessant klusje, ook voor de kinderen. “Mammm, de thermometer geeft nú aan dat de pizza er in kan.” Gezellig eten wij die avond met ons gezin een houtgestookte pizza.

Knusse camping
Wij maken nog een uitstapjes naar Den Helder waar we natuurlijk stoppen bij de vuurtoren. Toch willen de kinderen niets liever dan terug naar de camping. In de hoop dat er nu meer kinderen zijn om mee te spelen. Pech voor ons, want het hele weekend zijn er verder geen andere kinderen. Niet in tenten, niet in caravans, niet in de drie andere hooiberghutten en ook niet in de pipowagen. Yes, er staat ook een heuse pipowagen. Ontzettend sfeervol ingericht en superleuk om met z’n tweetjes te doen.

In onze hooiberghut kunnen we koffie en thee zetten en is er een tweepits elektrisch kookstel. Wil je exact weten wat je van deze accommodatie kunt verwachten? Check dan www.hooiberghutten.nl. Ook fijn en praktisch is het toilet in de hooiberghut. Douche doen we in het verwarmde sanitair gebouw van de camping. Voor 50 cent kunnen we daar lekker warm douchen. Alles schoon en netjes geregeld.

We hebben met veel plezier in de hooiberghut van camping Duinzoomhoeve geslapen, de camping ligt prachtig bij zee en in de bollenvelden en op de boerencamping is het goed toeven.