Gaaf voor Kinderen

Familieattractie Tweestryd

Een attractiepark of dierentuin bezoeken vinden wij als gezin een ideaal daguitje. In het najaar van 2017 brachten wij een bezoek aan Wildlands in Emmen en wij waren toen zeer te spreken over het park met de vele mogelijkheden. Lees bij Bezoek aan Wildlands onze ervaring.
Duel
Nu het seizoen van 2018 weer van start gaat, heeft Wildlands de nieuwste familieattractie geopend: Tweestryd. Op 29 maart werd Tweestryd officiële geopend door Enzo Knol, Nederlands bekendste vlogger op Youtube. Hij daagde WILDLANDS-directeur Frankwin van Beers uit voor het allereerste echte duel in Tweestryd, zoals de achtbaan heet.

Oude mijn
Snelheidsduivels gaan de strijd tegen elkaar aan tijdens een sensationele rit door de oude mijn in Serenga. De family duel coaster, waarbij in twee banen naast elkaar geracet wordt, is dé sensatie in Serenga. Deze wereld staat in het teken van zorgen voor de natuur. De verhaallijn rondom de attractie past dan ook bij dit thema. De naam Tweestryd symboliseert de enorme strijd die de lokale bevolking van Serenga ruim 40 jaar geleden voerde met de mijnbouwgigant om de mijn te sluiten. De oude mijn is inmiddels omgebouwd tot een attractie waar bezoekers tegen elkaar racen voor het goede doel. Tweestryd: een mijn met een missie.