Gaaf voor Kinderen

Denemarken doen met kinderen

Gaaf voor Kinderen was in de meivakantie van 2014 in Denemarken. In Legoland Billund om precies te zijn. Niet alleen het attractiepark is een aanrader, juist ook de periode om Denemarken te bezoeken, is perfect. Dat lezen wij ook in het recente persbericht van VisitDenmark: “Steeds meer Nederlandse gezinnen gaan in de meivakantie naar Denemarken. Ze verblijven dan vooral in vakantiewoningen. Toerismeorganisatie VisitDenmark ziet bij deze verblijfsvorm in april-mei 2015 een stijging van 33% ten opzichte van 2014, in totaal zo'n 165.000 overnachtingen. En volgens verschillende reisorganisaties zet deze trend zich dit jaar voort.”
NINJAGO World
En er is meer nieuws, zeker rondom het familiepark LEGOLAND Billund. Half maart 2016 is NINJAGO World, een 5000 m² groot gebied rond het ninja-thema en de populaire productlijn NINJAGO, geopend. Het nieuwe gebied omvat twee indoor attracties en drie outdoor activiteiten. De hoofdattractie is NINJAGO The Ride, waarbij bezoekers worden blootgesteld aan warmte, kou, wind en water. De attractie van 1200 vierkante meter werd in Canada vervaardigd en kan worden gezien als een wereldprimeur. Een geheel nieuwe technologie, speciaal ontwikkeld voor LEGOLAND, maakt het de bezoekers mogelijk met handbewegingen bijzondere krachten te ontwikkelen. Gaaf! Wie weet volgt onze recensie over deze rit nog. Als we Denemarken weer bezoeken. Al zit de kans er dan in dat we een rondreis door het Scandinavische land maken. Bij onze FamilyTravelBlogger collega KidsErOpUit hebben we een artikel gelezen over een rondreis door Denemarken met kinderen waarin een duidelijk overzicht staat van de kosten van zo’n rondreis én er natuurlijk veel tips om te doen met kinderen staan.

Kidskompas Denemarken

Wat ons enthousiasme over Denemarken ook weer heeft aangewakkerd is het verschijnen van Kidskompas Denemarken. Een supergaaf naslagwerk over het land en is zowel bedoeld voor kinderen als de ouders. Voorin kan het kind zelfs het boekje personaliseren met een foto en info zoals  ‘ik ben op vakantie geweest met’. Natuurlijk staan er veel weetjes en praktische tips in, zoals hoe zit het met de Vikingen die hier geleefd hebben en wat zijn typisch Deense gerechten (zoete broodjes en voor kinderen zijn er frikadeller – vis- of vleeskoekjes). De auteurs, bedenkers en uitgevers van de reeks Kidskompas kom ik regelmatig tegen - Janneke van Amsterdam & Dagmar Jeurissen – en ik weet dat zij alle tips zelf checken, ter plaatse. Janneke: “De keuze voor Denemarken was snel gemaakt; dit land staat namelijk bekend als meest kindvriendelijke vakantieland in Europa.”
Kidskompas Denemarken is opgedeeld in overzichtelijke regio’s en uiteraard ontbreekt ook Kopenhagen niet. De regio’s die aan bod komen zijn: Jutland, Funen, Seeland, Kopenhagen, Bornholm en Møn, Falster en Lolland. Per regio worden tal van activiteiten en bezienswaardigheden beschreven die bij uitstek geschikt zijn voor gezinnen. Deze variëren van krabbetjes zoeken (en hoe vang je die eigenlijk?) tot Sommerlande (Deense recreatieparken), openluchtmusea, bijzondere strandplekken en aquaria.