Gaaf voor Kinderen

Een dag in Legoland

Al vroeg openen wij onze ogen in onze piratenkamer. De kinderen kunnen niet langer wachten... we gaan naar het attractiepark! Joepie. Het is nu begin mei lekker rustig in Legoland. Natuurlijk omdat het nog vroeg is, maar ook omdat wij meivakantie hebben en alle omliggende landen nu gewoon naar school gaan. De zon schijnt en Mees wil naar de sneeuw. Klinkt vreemd, maar Polar Land is een nieuw en koud ogend ‘land’. Er wonen zelfs pinguïns! Pien gaat deze vrolijke dieren bekijken, achter glas, en Mees en ik stappen in de achtbaan Polar X-Plorer en racen langs een ijsbeer van LEGO-stenen. Deze attractie is gaaf, mét verrassingseffect (we verklappen niet wát). Mees is er wel van geschrokken, dus de allernieuwste attractie – Ghost the Haunted House – slaan we nu even over. De kinderen gaan varend langs bekende wereldwonderen, gemaakt van LEGO. Ze gaan op safari langs giraffen en leeuwen van LEGO, terwijl wij als ouders toekijken en genieten. Wij leven vandaag in een wereld van LEGO-blokken. Natuurlijk bekijken we mini-Europa van LEGO, leven de kids zich uit in de speeltuinen en bezoeken we de haaien in Sea Life. Er is zoveel te doen! En nu er bijna geen rijen zijn, kunnen wij ook veel verschillende attracties bezoeken. 

 

Vriendinnen

Tijd om op te splitsen want de mannen willen andere dingen doen dan de vrouwen. Dat is even lastig voor onze hond, want hij wil de roedel bij elkaar houden. Dat gaat nu even niet lukken, maar Takkie is in goede handen bij de mannen. Zij gaan namelijk eerst even naar een restaurant om zelf wat te happen. Bij ieder restaurant of winkel staat er wel ergens een drinkbak voor honden. Ook van LEGO. Echt alles is tot in detail doorgevoerd. Bovendien is dit attractiepark gewoon goed toegankelijk voor honden. Bij de entree is zelfs een mogelijkheid om je hond in een grote bench achter te laten. 

Wij dames gaan op zoek naar onze vriendinnen in Legoland Billund. Naar onze populaire vriendinnen Emma, Mia, Stephanie, Olivia en Andrea uit Heartlake City, wel te verstaan. Sinds 2014 hebben de Friends een eigen gebied gekregen, een heuse fictieve magische stad. Vanaf een uitkijkplateau bekijken wij Heartlake City met een shopping mall en flats met dakterrassen. Je kunt hier niet veel doen, maar des te meer bekijken. Aan de zijkant van het minilandje uit LEGO Friends zitten de vijf LEGO-dames. Pien wil natuurlijk met ze op de foto. Net als heel veel andere meisjes.

Goud zoeken

Het gezin is weer compleet als we bij de SEAT Traffic School kijken. Ik heb daar toen ik een jaar of twaalf was mijn rijbewijs gehaald. Mees wil eigenlijk ook wel, maar de wachttijd is wat lang. Wij gaan eerst in het indianendorp kijken. Terwijl de kids een broodje roosteren boven een kampvuur bekijk ik de indiaan nog eens goed. Het lijkt wel de indiaan uit mijn kindertijd. Later zal ik van VisitDenmark in Nederland horen dat die kans inderdaad groot is. De beste man zit er al járen.

Tijd om goud te gaan zoeken bij LEGOLDMINE. Aan de slag met een zeef en water. Na enige tijd en een flintertje goud zijn Mees en Pien hun concentratie kwijt en willen gaan kijken bij de kano’s die met een vaart in het water ploffen. Hilariteit alom. Tussentijds komt er een parade langs en draaien de kinderen nog een rondje in de draaimolen. Er is zoveel te zien en te doen, eigenlijk heb je aan één dag niet genoeg.

Op weg naar Noord-Jutland

Een dagje Legoland is voor de kinderen pas compleet als we hebben gewinkeld. Je kunt hier zelfs LEGO per pond kopen. Of alleen wat LEGO-hoofdjes. Mees wil enkele poppetjes samenstellen uit de verschillende bakken met beentjes, hoofden, lijfjes en vele accessoires. Ook hier is weer veel keus en het is allemaal lastig kiezen. LEGO is ook zo gaaf! Met de nieuwste doos LEGO Friends en Chima onder de arm stappen wij even later in de auto. Op weg naar Noord-Jutland, om daar te genieten van zon, zee en strand in een vakantiehuis. Mees en Pien protesteren wel, want zij willen nog graag een nachtje in Legoland blijven. Wie weet stoppen we op de terugweg naar Nederland stiekem nog een keer!

Lees hier onze ervaring in Skallerup Seaside Resort.

Voor nog meer informatie over LEGOLAND Billund en Denemarken, bezoek www.visitdenmark.nl

 

Tekst en beeld: Marije Smit / www.schrijfster.com