Gaaf voor Kinderen

Zon, zee en zand in... Denemarken

In de meivakantie reden we naar Denemarken. Dat is op zich helemaal niet ver rijden. Eigenlijk ben je er zo, via Duitsland. Maar mama had bedacht dat we helemaal naar het topje van Noord-Jutland zouden gaan. En dat is net wél even een stukje rijden. Gelukkig had ze daar iets op bedacht: een overnachting bij Legoland. Wauw, LEGO blijft gaaf! Na een dagje pret in Legoland, reden we door. Na zo’n drie uur rijden, langs onder andere knalgele koolzaadvelden én het spotten van diverse hertjes, kwamen we aan in Skallerup Seaside Resort. We kregen een schitterend huis, direct aan zee. Waanzinnig uitzicht natuurlijk! De zon ging schijnen en bleef de vier dagen dat we hier logeerden aan. Super.

Nooit vervelen

Ons huis was groot, mijn zus en ik hadden ieder een eigenlijk slaapkamer (papa en mama sliepen wel samen J). We speelden buiten in de speeltuin vlakbij ons huis of gingen ballen met onze labradoodle Takkie op het strand. In het hoofdgebouw van Skallerup Seaside Resort haalden we verse broodjes in de grote supermarkt (die gewoon 365 dagen per jaar open is) en ontdekten we het zwembad mét subtropisch zwemparadijs en glijbaan, speelden we in een indoor speelkasteel en konden we veel activiteiten doen, zoals stenen polijsten, hout verven, t-shirts ontwerpen, lipgloss maken, cake bakken. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het kon. De hele dag door! Dus ook bij slechter weer, verveel je je hier nooit.

Wij hadden stralend zonnig weer en konden bij het huis altijd wel een plekje uit de wind vinden, omdat er veel windschermen om het huis staan (van glas).Natuurlijk trokken we er flink op uit. Mijn favoriet? De verlaten vuurtoren van Rubjerg Knude. Midden in het zand. Ik heb er heel hard van de zandberg gerend. De natuur in Noord-Jutland is schitterend. Daar over en over alle leuke uitjes die we in het noorden van Denemarken hebben gemaakt, lees je op Gaaf voor Kinderen.

Wil je nu meteen meer informatie? Lees dan verder op www.visitdenmark.nl/kindvriendelijk.