Gaaf voor Kinderen

Vakantie vieren aan de Belgische kust

 

 

Afgelopen zomer waren wij op zoek naar een vakantiepark aan zee, en niet te ver bij ons vandaan (wij wonen in het westen van Nederland). Om eerlijk te zijn, het was zo gevonden!

De Belgische kust is natuurlijk zeer geliefd bij veel gezinnen.

Het werd Sunparks De Haan. Om meerdere redenen: het ligt op wandelafstand van het strand, het vakantiepark heeft een uitgebreid zwembad, Plopsaland ligt in de buurt en de vakantiehuizen zijn er gerenoveerd. Op dus naar De Haan!

 

 

 

Witte villa
Een kleine kink in de kabel, want ik kreeg pittige longontsteking. Vermoeid kwamen wij dus aan bij Sunparks De Haan en na een snelle check-in kwamen wij bij onze witte villa. Binnen hadden we veel ruimte, een keuken, een woonkamer (met openhaar en tv) en badkamer en op de eerste verdieping nog eens een badkamer en los toilet en twee slaapkamers. Wat een ruimte en wat keurig! De zon scheen dus meteen de schuifpui open om in de tuin te genieten. Ook hier weer veel ruimte en een buiten barbecue en nette buitentafel met stoelen. Daar hebben we heel wat keren zalig zitten ontbijten. Wat wel jammer was, de struiken tussen ons huis en de buren werd tijdens ons bezoek weggehaald. Nu zaten we op volledig open terrein. Maar het bleek ‘voor het goede doel’ om meer ‘lucht’ in het groen te krijgen. Sommige vakantiehuizen zagen er inderdaad behoorlijk ‘in het groen’ uit. En ach, de zon scheen en we konden lekker relaxen in en om het huis. En ook op het vakantiepark zelf was genoeg te doen.


Plezier in Aquafun
Zoon en dochter genoten van de activiteiten van het animatieteam. Als de zon scheen, was dat buiten. Als het kouder en regenachtig was, werd er gezellig binnen in een grote sporthal geknutseld of bingo gespeeld. Een prima indoorspeeltuin, waar ouders aan de zijkant een kop koffie kunnen pakken. Ideaal! En dan het zwembad. Niet zomaar iets. Een groot Aquafun! Perfect voor de hele familie. Daarnaast, wij hadden bij Sunparks niet zo’n luxe en overdekt zwembad verwacht. De kinderen hebben er heel wat uurtjes in het water gespeeld, over de golfen gesprongen en van glijbanen gegleden. De Aquafun van Sunparks is heel divers en zowel binnen als buiten. Neem bijvoorbeeld een duik in één van de zwembaden, snuif frisse lucht op in het buitenbad of beleef de ultieme kick in de Black Hole glijbaan (een glijtocht in het donker met licht- en geluidseffecten), speel in de Wild Water Rivier, kom bij in het bubbelbad en de kleintjes genieten van het Kinder-doe-bad. Van al dat zwemmen kregen wij trek, dus op naar het Aqua Café. Overigens, in dit overdekte gebouw zitten ook een ruim gesorteerde supermarkt en twee restaurants. Wij beleefden er een fijn vakantiegevoel.

Strand en Plopsaland
Om omgeving van Sunparks De Haan is door ons ook helemaal goedgekeurd! We liepen het park uit, via een bos/duinweg en na een oversteek over de trambaan naar De Panne (je kunt de gehele kuststrook bereizen met de tram) bereikten we het strand. Een breed zandstrand, maar tijdens ons bezoek net iets te fris om aan zee te liggen. Een belangrijk daguitje was voor ons Plopsaland De Panne. Met de auto waren wij er in drie kwartier. Een prima route over de snelweg. Onze ervaring in dit kinderattractiepark valt te lezen als je op ‘verder lezen’ klikt.


In de omgeving van De Haan en in het strandplaatsje zelf valt ook genoeg te beleven. Zo eten wij zalige, verse mosselen op de boulevard en is het mogelijk een dagje Brugge of Oostende te doen. Maar onze reis stond meer in het teken van relaxen en dat hebben we ook ruimschoots kunnen doen. Als uitvalsbasis is Sunparks De Haan prima! Maar ook als je liever een vakantie lang op het vakantiepark blijft, dan kan dan uitstekend. Er zijn trouwens ook schitterend watervilla’s en op het park zijn veel speeltuinen en een visvijver. Je hoeft het vakantiepark dus helemaal niet af (grapje).

 

 

De Aquafun is inderdaad fun!

 

Meer informatie over het park? Check Sunparks De Haan.