Gaaf voor Kinderen

De leukste kindvriendelijke vakantieparken in Nederland

De zomervakantie heeft ons nog maar net uitgezwaaid of de herfstvakantie staat alweer voor de deur. En hoewel het fijn is dat de kinderen gewoon weer naar school gaan en het vaste ritme terug is, zijn de mogelijkheden om even een weekendje weg te gaan toch wel heel erg leuk, ook in het najaar! Ik heb een leuke lijst gemaakt van de vakantieparken in Nederland waar het perfect toeven is met de kinderen. Zeker wanneer je alleen een weekendje weg wil. Dit zijn echte aanraders:
FarmCamps
Oftewel, slapen bij de boer! Kinderen kunnen genieten van het boerderijleven – heerlijk in de buitenlucht - en leren allemaal leuke feitjes van de boer. Ze mogen meehelpen met de boer, knuffelen met de dieren van de boerderij en daarnaast is er vaak veel speelmogelijkheid zoals een speeltuin. Je slaapt in een luxe lodgetent voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt. Er zijn meerdere vakantieparken van FarmCamps in Nederland, die je onder andere bij BungalowSpecials kunt vinden.
Parc Sandur van Center Parcs
Vlakbij Parc Sandur is de dierentuin Wildlands te vinden. Supergaaf voor het gezin en het is dan ook bijna onmogelijk dat kinderen zich hier maar een moment vervelen. Op het vakantiepark is een zwembad aanwezig en kom je het animatieteam van Orry en zijn vriendjes regelmatig tegen. Bij mooi weer kan er lekker buiten gespeeld worden op bijvoorbeeld het springkussen, de kabelbaan en in de kinderboerderij. Met slecht weer is er een bowlingbaan en een indoor speelparadijs! Een heerlijk familieweekendje als je het mij vraagt.
Beerze Bulten
Al jaren wordt er op dit park elk seizoen een nieuwe musical bedacht waarin Bultje het Konijn de hoofdrol inspeelt. Het leuke aan deze musicals is dat er verwacht wordt dat kinderen meespelen, ook wel meeleeftheater genoemd. De liedjes zijn eenvoudig om mee te zingen en de kinderen vinden het geweldig. Daarnaast ligt Beerze Bulten vlakbij attractiepark Slagharen, maar je kunt ook rustig op het park blijven en naar het zwembad of de glow in the dark bowlingbaan.
Vakantiepark Mölke
Vanwege de naam zou je denken dat het ergens in Zweden ligt, maar dit park ligt gewoon in ons kikkerlandje,in de provincie Overijssel. Met het indoor speelparadijs is dit een prima uitvalsbasis voor wanneer het weer niet helemaal meezit. Daarnaast is er een binnenzwembad (inclusief spartelbad voor de kleintjes) en zijn er verschillende speelvelden op het park te vinden. Het leuke aan dit park is dat ze naast fietsverhuur ook kano’s verhuren!
Vakantiepark Weerterbergen van Roompot
Ten eerste is dit park autovrij, dus veilig voor de kinderen. Ook staat het animatieteam van Roompot bekend als één van de beste. Ze hebben zelfs elk jaar een “fan weekend” voor Koos Konijn, het hoofdpersonage. Er is daarnaast een indoor speelparadijs te vinden op het park, een bowlingbaan, een klimwand, een mini-kartbaan, een subtropisch zwemparadijs en verschillende speeltuinen. Gigantisch veel te doen voor de kinderen dus!