Gaaf voor Kinderen

Hondenbungalow op vakantiepark

Wij – dat zijn de vier gezinsleden plus labradoodle Takkie – gaan de hondenbungalow op vakantiepark Landal Twenhaarsveld uittesten. Online zien wij dat deze speciale bungalows voor honden zoveel hondenvoorzieningen hebben, dat we voor onze hond amper iets in hoeven te pakken. Toch zit de achterbak van de auto vol, want een weekendje weg betekent voor ons wel weekendtassen vol.
Sallandse Heuvelrug
De navigatie brengt ons naar Holten en onderaan de Holterberg in Overijssel arriveren wij bij het vakantiepark. De ‘berg’ maakt deel uit van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, waar wij natuurlijk met Takkie gaan wandelen. Maar eerst inchecken bij de receptie van Landal Twenhaarsveld. Mees (11 jaar) en Pien (8 jaar) zien bij de entree al meteen de vrolijke medewerkers van het animatieteam die klaar staan om te schminken en een lekker glas limo in te schenken. Zij blijven daar dus hangen, terwijl de ouders inchecken. Een vriendelijk onthaal en wat direct opvalt: de hondenkoekjes op de balie. Wij krijgen de sleutel van de hondenbungalow, plus een cadeautas voor de hond.

Cadeau voor de hond
Dit hebben wij nog niet eerder meegemaakt… de hond krijgt een welkomstcadeau! Koekjes en een speeltje. Wij rijden het bosrijke en (straks autovrije) vakantiepark op en stoppen bij een vrijstaande bungalow. De vuilnisbak met hondenafvalzakjesdispenser (mooi woord he?) hangt naast de voordeur. Handig om de uitwerpselen van de hond meteen in te deponeren na uitlaten.
We bekijken de bungalow waar in de woonkamer een grote hondenbench én kunststof hondenmand staan. Ook de in hoogte verstelbare voeder- en drinkbak staan al klaar. Alles is aanwezig voor onze hond, zelfs een zacht kleedje om op te liggen. Opvallend: het ruikt gewoon fris in de hondenbungalow en het is schoon. Misschien suf van ons om te denken dat het wel eens naar ‘natte hond’ kan ruiken op het logeeradres… maar door schade en schande zijn wij wijzer geworden en dit frisse huisje is zeker opvallend. Een pluim dus voor Landal Twenhaarsveld.
De schuifpui zetten wij open en Takkie rent meteen de tuin in. Normaal zouden wij dan schrikken, maar bij deze hondenbungalow is de tuin omheind en kan de hond dus niet weglopen. Superfijn en Landal heeft wat dat betreft echt aan alle gemakken voor een gezin met hond gedacht.


Veel ruimte
We laden de tassen uit en ontdekken drie slaapkamers! Twee boven en één beneden. Wat een ruimte, zeker als je met z’n viertjes bent.
De 6-persoonshondenbungalow heeft een complete keuken waar wij die avond een lekker pannetje pasta maken. Het interieur oogt gezellig en we zitten prima aan de tafel en het bankstel hangt ook lekker als je tv wilt kijken. Kortom, gewoon een fijn vakantiehuis!
Als het tijd wordt om Takkie uit te gaan laten ontdekken wij pas dat zijn riem niet mee is. Hoe suf! Logisch dat er geen aanwezig is in de vakantiewoning en helaas verkopen ze ook geen hondenriem in de supermarkt op Twenhaarsveld (wel heel veel andere hondenbenodigdheden). De oplossing vinden wij in de schouderriem van onze weekendtas. Deze voldoet heus wel voor dit weekend. Bovendien, Takkie mag op veel plekken lekker loslopen want er zijn fijne losloopgebieden op en rondom het vakantiepark.

Hondenwasplaats
De volgende dag maken we eerst een grote wandeling over het vakantiepark en bij de hondenzwemvijver. Takkie rent als een malle door het water, samen met andere honden. Heerlijk uitrazen terwijl onze kinderen aan de andere kant voetballen. Ze ontdekken de voetgolfbaan… dat gaan ze later doen. Een superleuk traject door de natuur waarbij je – met je eigen voetbal – steeds de bal in de emmer moet krijgen. Kortom, wij hebben een heerlijke ochtend in de buitenlucht.

Takkie heeft uitgebreid gespeeld, gezwommen en door het zand gerold. Oei, wat ziet hij er uit. Geen punt bij Landal Twenhaarsveld want er is aan de rand van het park een Dog Wash. Bij ons bezoek is het water daar nogal koud, dus wij besluiten naar de Dog Wash bij de receptie te gaan. De hondenwasplaats met warm water wordt helemaal goedgekeurd door Takkie en zijn baasjes.

Spelen bij het terras
De hond is schoon gedoucht en nu is het tijd voor Mees en Pien om het zwembad te verkennen. Een lekker binnenzwembad waar zij een hoop lol hebben. Onze kinderen hebben de leeftijd dat zij zelf naar het zwembad kunnen, dus wij gaan op het terras van het restaurant zitten. Takkie is inmiddels gedroogd en hij gaat prinsheerlijk in een hondenmand liggen. Yep, op het terras van het restaurant is ook aan het wel en wee van honden gedacht. Er is een hondenmand, een waterbak en er staan zelfs hondenbrokken voor hem klaar.
Wij kijken uit over de speeltuin waar speeltoestellen voor jong en oud staan. Als ouders is het ideaal om relaxt op het terras te zitten terwijl de kinderen zich in de speeltuin vermaken. De menukaart van het restaurant spreekt ons ook nog eens aan. Na onze kop cappuccino met een lekker stuk gebak besluiten wij om voor vanavond een tafeltje te reserveren. De kinderen kunnen bij het Bollo buffet zelf onbeperkt opscheppen (je betaalt naar leeftijd) en dat werkt voor ons prettig.

De omgeving
Op Twenhaarsveld kun je gezellig wandelen en een speurtocht door de natuur maken. De Landal mascotte Bollo komen we als standbeeld tegen bij zijn eigen huisje in het bos. Een fotomoment voor de kinderen, zelfs op deze leeftijd. Rondom het huisje staan speeltoestellen en muziekinstrumenten. In de Bollo Club komen we deze keer niet, maar aan de jonge kinderen op het park te zien is er weer veel geknutseld en gedanst in de kids disco.
Na de wandeling in het bos stappen wij in de auto voor een bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn, op een klein half uur rijden. Wij genieten in het attractiepark (lees hier onze ervaring in Heksendoorn) en op de terugweg rijden we door bossen en weilanden en we stoppen zelfs langs de kant van de weg voor hele verse eitjes. Lekker voor in de pannenkoek of als gebakken ei op brood, straks in ons vakantiehuis.

Het weekend is voorbij gevlogen en wat hebben we een geluk gehad met het weer, heerlijk zonnig (in oktober) zodat we veel buiten hebben gewandeld en genoten.
Het vakantiepark Landal Twenhaarsveld vinden wij echt een enorme aanrader voor gezinnen met een hond (voor de hond is het ook gaaf want je komt regelmatig andere honden tegen om mee te spelen) omdat er veel voorzieningen voor honden zijn. Maar ook als je geen hond hebt is het vakantiepark een fijne plek om vakantie te vieren met het gezin.
 
Meer weten over Landal GreenParks Twenhaarsveld? Lees dan verder op www.landal.nl
 
Tekst en foto's: Marije Smit - SchrijfSter.com.